A Te világod, a mi divatunk

Blog

Koponyás pólók - avagy a “dark style” és a divat

2023.05.10 08:44
Koponyás pólók - avagy a “dark style” és a divat

Mindenki látott már talpig feketébe öltözött embert - ez a dark irány leginkább a goth stílushoz kapcsolható. Persze nemcsak ez az egyetlen lehetőség. Attól, hogy valaki a koponyás pólók mellett voksol, még nem biztos, hogy az emo vagy a goth stílus képviselője, ha pedig mégis, akkor sem szabad másoknak furcsán nézni rájuk! Mindenki másféle stílussal tudja kifejezni magát. 

A következő cikkben most olyan vagány ruhadarabokat hoztunk, amelyeket bárki bátran viselhet, ha egy kicsit is szimpatizál a dark stílussal. 

Tisztázzuk: most akkor mi a goth?

 

A fekete szín rajongói különféle okokból hordják szívesen magukon az ilyen ruhadarabokat. Viselhetik lázadásból, tagadásból, szomorúságból, de egyszerűen csak azért, mert ezt diktálja a hangulatuk. Nem feltétlenül kell mindent címkékkel ellátni! A koponyás póló kínálatunkon is észrevehető, hogy a divat nyitott a “sötétebb” stílus felé. Régen ezek a “nem divatos” kategóriába tartoztak, ma meg menőbbnél menőbb minták, feliratok várják a látogatókat. 

Ahhoz, hogy jobban megértsük a divat és a dark világ közötti összefüggéseket, érdemes megismerkedni néhány stílusvariánssal. 

A goth stílus a ‘70-es években jelent meg, az akkori disco trend ellen fellépő antidivat volt. Mindezt sajátos életérzéssel és ideológiával ötvözték: a divat nem is divatos, s ennek kifejezésében a fekete szín segített. 

 

Az emo és a goth közötti különbségek

 

A dekadens romantika nem csupán a sötét árnyalatokat kedvelte, hanem a sajátos ruhadarabok rabja is volt. Ilyen volt például a zsabós ing, a földig érő szoknya, a goth ékszerek vagy a kereszt. Míg a goth stílus az élet értelmére, annak sötét oldalának elfogadására helyezi a hangsúlyt, addig az emo teljesen mást jelképez. 

Az emo stílus a ‘80-as években “jött világra”, s egy különösen érzelmes zenei irányzatot írtak le vele. Az emós életében ugyancsak a fekete színárnyalat dominál, habár az ő ideológiája talán egy kicsit eltér a goth szemléletmódjától. Az emós embert sokat foglalkoztatja a halál gondolata, egy kicsit drámaibb módon él meg mindent. 

A mi véleményünk az, hogy koponyás pólóinkat bárki viselheti, stílustól függetlenül, ezeket a nyomtatott produktumokat forgalmazó webáruházunkban lehet megtekinteni. 

 

Koponyás pólók - mindenkinek? Mindenkinek!

 

Szóval ezt a kis ismeretterjesztő bejegyzést azért írtuk, hogy jobban megismerjük a különféle dark stílusokat, és rávilágítsunk arra, hogy milyen gondolatokat képviselnek. Habár napjainkban is vannak még olyanok, akik ezeket a stílusokat követik, mégis talán jobban elmosódtak a határok a különféle szemléletmódok között.

Gondoljunk csak bele! Régebben - a 2000-es évek elején - menő koponyás pólókat csak az emósokon, rockereken, goth öltözetet viselő embereken láttunk. Mára egy teljesen természetes motívum lett, és minden második emberen látunk ilyen termékeket. Miért? A változás titka az elfogadás, mind magunkkal, mind egymással szemben, valamint az egyéniség hangsúlyozása. 

Pólóinkkal a koponya mintát minden létező formában feldolgoztuk. A “Hooligan” koponya, a karddal átszúrt, a baseball sapkás koponya, az autós, a “vietnam” koponya, sőt még a koponyás kaszás is képviselteti magát a termékeink között. 

Akár rock, akár rap, akár emo, akár goth, akár más stílust képviselsz… Nem számít! Azért gyártunk egyedi nyomtatott pólókat, hogy a személyiségedet, a hangulatodat a nap bármely szakaszában megmutathasd! Mert ettől vagy te, TE! Még akkor is, ha a dark style vonz.