A Te világod, a mi divatunk

Blog

Legénybúcsúra, lánybúcsúra póló - egy felejthetetlen buli legfőbb kelléke

2023.05.22 10:00
Legénybúcsúra, lánybúcsúra póló - egy felejthetetlen buli legfőbb kelléke

Egyszer mindenki életében eljön az a pillanat, amikor megállapodik, és ezt bizony kötelező megünnepelni. Ilyenkor a legjobb barátok feladata az, hogy felkutassa a legmenőbb kellékeket. De mire lehet szükség? Például legénybúcsúra, lánybúcsúra póló - ez bizony alap! 

A következő cikkben most utána is járunk, hogy milyen nyomtatott pólók közül választhatunk, ha közeleg a nagy búcsúztató! Tarts velem és derítsük ki együtt, hogy milyen a felhozatal!

 

Mikortól tartunk legény- és lánybúcsút?

 

A pólók a legnépszerűbb kiegészítői az efféle partiknak, s bárki könnyen beszerezheti őket. Nyomtatott pólókat bemutató webáruházunkban például rengeteg minta közül válogathattok, persze sokszor egyedi elképzeléseket is pólóra viszünk. De mielőtt elmerülnénk a bőség zavarában, tudjunk meg többet ezekről a különleges eseményekről!

Az ember azt gondolná, hogy ezek a búcsúztatók a modern kor szüleményei, hát pedig közölnöm kell mindenkivel, hogy bizony nem így van! Már az ókorban is jelen voltak, csak egy kicsit másképpen zajlottak le ezek az események. 

A görögök például nem éppen a vodkától lerészegedve várták a másnaposságot, számukra a legénybúcsúnak inkább spirituális szempontból volt nagy jelentősége. Ők a gonosz szellemeket szerették volna elűzni a házasulandó férfiak közeléből. Ez elvileg úgy nézett ki, hogy edényeket ütögettek egymáshoz, hogy minél nagyobb zajt csapjanak. 

A hölgyek esetében a 14. század feljegyzései az érdekesek. A nők az esküvőjük előtt sört főztek, amit ezután eladtak. Ebből gyűjtöttek a hozományra. Magyarországon a közös táncmulatságok alatt együtt mulathatott a pár, és hazánkban a hangoskodás mértéke kihatott a boldogságra is. 

 

Ma teljesen máshogy ünnepelünk…

Ma már nem éppen ez jellemző az ünneplésre, vagyis leszámítva a hangoskodást. A legjellemzőbb az, hogy a parti résztvevői egyenruhába öltöznek, egyforma karszalagot, kitűzőket, vállszalagot és fejdíszt vesznek fel, sokszor azonban a menyasszony öltözéke elüt a többitől. Ne feledkezzünk meg a vicces pillanatokról és a lélekerősítő italokról sem! 

Szerintünk minden a kreativitáson múlik. Ünnepi póló kínálatunkban például biztosan találkoztok olyan darabokkal, amelyek illenek majd a buli hangulatához. Arról nem is beszélve, hogy ezeket emlékbe is eltehetitek. Legénybúcsúra, lánybúcsúra pólót beszerezni nem nehéz, a hangsúly azonban a leleményességen van. 

 

Legénybúcsúra, lánybúcsúra póló - mégis miből válogathatunk?

Azt hiszem lehetetlen minden mintát, stílust bemutatni, de hoztunk egy kis ízelítőt nektek. A már jól ismert feliratok mellett - ilyen a “lánybúcsú folyamatban” vagy a “bride security” - szemezgethettek ennél humorosabb és egyedibb szövegezésű pólókkal is. Azt hiszem ezt a nőuralmat jelképező “Game Over” póló is lehetővé teszi. Egy igazán vicces lánybúcsús pólóra biztosan mindenki emlékezni fog majd. 

Végül, ne feledkezzünk meg a legénybúcsú darabjairól sem! Számunkra az extra humor a szimpatikus. Az milyen? 

  • “Legénybúcsú - Nem zombik, csak részegek!”
  • “Legénybúcsú végjáték”
  • “Üdv a legénybúcsúdon, szamuráj!”

Azt hiszem bármelyik felirattal rendelkező pólót szívesen viselné valamennyi bátor vőlegény. Nektek melyik stílus tetszett a legjobban? Úgy szervezzétek meg a búcsúztató bulit, hogy az tényleg emlékezetes legyen! Még nincs meg a helyszín? Sebaj, kezdetnek néhány nyomtatott póló is megteszi