A Te világod, a mi divatunk

Blog

Zsákbamacska pólók

2023.06.01 16:03
Zsákbamacska pólók

Zsákbamacska pólók - játék nyomtatott pólókkal


Még élénken él emlékezetemben a pillanat, amikor nagy, csillogó szemekkel az árus elé lépek, és választok egy titokzatos csomagot. Gyermekkorom egyik legmeghatározóbb játéka a zsákbamacska volt. Minden egyes nyaralás, utazás, kirándulás alatt szerezni akartam egy új meglepetést. Most, hogy felnőttem, még mindig csodálattal nézek ezekre a furcsa kis “titokzsákokra”, de azért most ezeknél jóval több kell. A zsákbamacska pólók azonban képesek betölteni a gyermekkori játékok helyén keletkezett űrt. Azt is elárum, hogyan!

A zsákbamacska eredete

 

Ma már mindenki tisztában van azzal, hogy mit jelent a zsákbamacska, hiszen nincs olyan ember, aki ne próbálta volna ki, milyen érzés ilyet “játszani” életében legalább egyszer. Arra gondoltunk, hogy mi lenne, ha nyomtatott pólókat értékesítő weboldalunkon is lenne lehetőség egy nagyot mókázni. Kíváncsian merültünk el a zsákbamacska történetében, hogy egy kicsit jobban megismerjük létrejöttének okát. 

Ahhoz, hogy felfedjük a kifejezés mögött álló történetet, egy ide kapcsolódó szólást is meg kell vizsgálnunk. A “nem árul zsákbamacskát” arra utal, hogy valaki nem takargat semmit, őszinte, és elmondja, hogy mit gondol, mit szeretne. Ellenben ha valaki zsákbamacskát vesz, akkor úgy köt üzletet, hogy fogalma sincs arról, mi az alku tárgya, esetleg a következménye. 

 

Miért pont a cica?

 

Miért éppen macska került a zsákba? A 16. században Till Eulenspiegel író kötetében szerepel először a zsákban eladott cica képe. Régen előfordult, hogy kismalac vagy nyúl helyett egy értéktelen cica került abba a bizonyos csomagba, ezzel könnyen átverték a vevőket. 

A kora középkorban ennek különleges jelentősége volt, ugyanis hatalmas európai területek kerültek idegen elnyomás alá, s ekkor Mohamed megtiltotta a disznóhús fogyasztását. A próféta egyenesen tisztátalannak tartotta a húst. A parasztok azonban nem mondtak le a sok-sok finomságról, és a hegyekben rejtették el a malacokat, s az emberek gyakran vidékre vándoroltak értük. Az illegális üzletek éjjel zajlottak, és az eladók kihasználták a vásárlók kétségbeesettségét, így sokszor macskát dugtak a zsákba, s a vevők sokszor csak otthon realizálták, hogy mi történt. 

A zsákbamacska pólók teljesen mást képviselnek. Ne aggódj, a póló helyett nem macskát postázunk neked! Tényleg pólót kapsz tőlünk, de talán ismerd meg jobban a játékot!

 

Zsákbamacska pólók - játék cicákkal és persze nyomtatott termékekkel

 

Egy új, kalandos vásárlásra hívunk téged, amelyre most egy játék keretében lesz lehetőséged. Nálunk kétféle macsekos póló is elérhető: a hagyományos, cuki macska (zsákon alvó, zsákot varró) mellett jelentős szerepet kap a kalandjátékokban szereplő cicus (varázsló, harcos stb.) is. 

A játékban 3 terméké a főszerep: a női, a férfi és a nyeremény pólóé. Neked és az ismerőseidnek csak annyi lesz a dolgotok, hogy véletlenszerűen kiválasztotok egy, a logó helyén kérdőjellel ellátott darabot, majd mi, szintén véletlenszerűen kiválasztunk a 6 minta közül nektek egyet. 

Ha mind a 6 mintát összegyűjtöttétek, akkor nyertek valamit: egy prémiumminőségű pólót. Ez utóbb említett produktum csak elnyerhető, nem vásárolható meg. A legjobb az egészben az, hogy az izgalmas játék alatt ezeket a termékeket áron alul értékesítjük számotokra. 

Mit gondoltok? Jöhet egy igazi pólós játék, ahol az nyer, aki a legkíváncsibb? Akkor irány a webáruházunk, s mi majd megmutatjuk nektek, milyen egy igazi macskás nyomtatott póló!